(123)456 7890 demo@coblog.com

Zorgverzekering afsluiten Covid 19

Zorgverzekering afsluiten Covid 19

Wat u moet weten voordat u een covid-19-gezondheidsbeleid koopt

 

Irdai heeft ook alle verzekeraars, inclusief levensverzekeringsmaatschappijen, toegestaan ​​om kortlopende covid-19-producten aan te bieden

Het huidige ontwerp van gezondheidsbeleid is niet in staat om covid-19-behandeling adequaat te behandelen

De Insurance Regulatory and Development Authority of India (Irdai) heeft algemene en ziektekostenverzekeraars opdracht gegeven om standaard covid-19-producten aan te bieden, aangezien de pandemie geen tekenen van afname vertoont. Verzekeraars zullen deze producten naar verwachting vanaf 15 juli aanbieden. De verzekeringstoezichthouder heeft ook alle verzekeraars, inclusief levensverzekeringsmaatschappijen, toegestaan ​​om kortlopende covid-19-producten aan te bieden. Reguliere ziektekostenverzekeringen dekken echter al de kosten voor behandeling met covid-19. Renu Yadav vroeg experts of er echt behoefte is aan specifieke producten voor de ziekte.

Het huidige ontwerp van gezondheidsbeleid is niet in staat om covid-19-behandeling adequaat te behandelen. Patiënten melden een aanzienlijke contante betaling van ongeveer ₹ 50.000-2.50.000, ondanks dat ze voldoende ziektekostenverzekering hebben.

Inboedelverzekering afsluiten en vergelijken

De inhoudingen zijn grotendeels op drie gebieden. Ten eerste heffen ziekenhuizen kosten in rekening voor de infrastructuur die nodig is voor covid-19, zoals de huisarts, verpleging, verzorging en hygiëne. De verzekering betaalt deze kosten niet, aangezien deze worden beschouwd als onderdeel van de kamerkosten. Ten tweede worden evenredige inhoudingen op speciale kamerkosten in rekening gebracht door ziekenhuizen die aanzienlijk hoger zijn dan de kamerhuurlimieten. Inboedelverzekering kosten vergelijken om goedkoop te betalen.

Ten derde kunnen hoge niet-medische kosten (zoals persoonlijke beschermingsmiddelen tegen ₹ 9.000 per dag) die vereist zijn voor behandeling met covid-19, resulteren in aftrekkingen van 10-25%, tegen een aanvaardbare niet-medische aftrek van 3-5% voor niet-covid-19 behandelingen.

Woonverzekering afsluiten

De meeste zorgverzekeringen bieden dekking voor elke vorm van ziekenhuisopname als gevolg van niet-cosmetische ziekten of verwondingen. Afhankelijk van sommige voorwaarden zijn er bepaalde permanente (zoals aangeboren aandoeningen) en tijdelijke uitsluitingen en worden ze genoemd.

Covid-19 is een nieuwe ziekte en wordt daarom niet specifiek uitgesloten. Daarom zal een hospitalisatiebeleid de behandeling dekken en is het niet nodig om een ​​afzonderlijke polis voor covid te kopen. Woonverzekering kosten per maand is duurder.

Het behandelingsprotocol van covid-19 heeft echter een bijzonderheid. Het gebruik van PBM-kits en andere verbruiksartikelen is erg hoog en kostbaar, wat normaal niet het geval is in andere situaties. Normaal gesproken zijn verbruiksartikelen zoals handschoenen, meetinstrumenten en verbanden uitgesloten van geclaimde bedragen in het bestaande beleid. Daarom zou het nuttig zijn om naar covid-19-specifiek beleid te zoeken, dat voor dergelijke dingen zou betalen. De toezichthouder heeft echter alle bedrijven ook op dit punt opgedragen zich mild te gedragen.