(123)456 7890 demo@coblog.com

Er is geen tekort aan intrigerende technologie in LG’s TV’s, waaronder een verbeterde beeldprocessor, nieuwe HDR-formaten en objectgebaseerde geluidsweergave

Er is geen tekort aan intrigerende technologie in LG’s TV’s, waaronder een verbeterde beeldprocessor, nieuwe HDR-formaten en objectgebaseerde geluidsweergave

Alpha 9-processor LG’s high-end 2020 TV’s worden aangedreven door de derde generatie van de Alpha 9-processor, terwijl low-end OLED’s en LCD’s waarschijnlijk de tweede generatie Alpha 9 zullen behouden. Het is dan ook niet zo gek dat LG televisies zo populair zijn geworden.

  • De nieuwste versie bouwt voort op zijn voorgangers met een aantal extra functies, met name inhoudelijke verbetering en inhoudelijke optimalisatie. Beide zijn ontworpen om de weergegeven foto’s er zo helder, nauwkeurig en levensecht mogelijk uit te laten zien, ongeacht de resolutie. TV’s met deze ge├╝pgrade chip analyseren elk frame van wat je bekijkt en verfijnen het om er zo dicht mogelijk bij 4K of 8K uit te zien. Welke resolutie de inhoud wordt opgewaardeerd, hangt af van uw tv.

8K televisies zijn behoorlijk populair geworden in Nederland

8K-toestellen zijn afhankelijk van dit soort technologie omdat er geen 8K-content te bekijken is, maar als het goed werkt, zullen de SD- en HD-beelden er ook beter uitzien op 4K-tv’s dan ooit tevoren. HDR10, Technicolor, Dolby Vision en HLG HDR-formaten LG dekt de meeste HDR-bases met zijn TV’s. De OLED-modellen hebben vier formaten ingebouwd, dus er zullen niet veel apparaten of HDR-inhoud zijn waarmee ze niet compatibel zijn. HDR10 is het standaardformaat op dit moment, hoewel de ondersteuning van Samsung en Panasonic voor HDR10+ dat kan veranderen.

Welke kanalen kun je gebruiken op een 8K televisie?

HLG is het type HDR dat omroepen zullen gebruiken wanneer ze HDR-kanalen lanceren. Het is nu niet zo nuttig, maar gezien het feit dat de meesten van ons jarenlang dezelfde TV houden, is het goed om te weten dat het zal werken met de nieuwe zenders. In tegenstelling tot HDR10 kost Dolby Vision de fabrikant een licentievergoeding om te gebruiken. Afgezien van de kosten is het belangrijkste verschil met HDR10 de metadata – dit zijn de gegevens die de kwaliteit van het beeld bepalen. HDR10 krijgt een dump van informatie voor elke film en tv-show die compatibel is met HDR; dit betekent dat de HDR-versie van wat je bekijkt hetzelfde zal zijn, ongeacht de tv waarop het wordt weergegeven.